Radioamatori YO, înduraţi cu fruntea sus

Din cei aproximativ opt mii cinci sute de radioamatori români autorizaţi, peste patru mii sunt activi, iar opt sunt trişori în concursuri cu acte în regulă. Aceştia sunt echipa României YP0A care a ales, în numele ţării noastre, să trişeze în concursul IARU HF 2010 trimiţând jurnale de concurs cu legături fictive în speranţa că vor câştiga. Trişorii sunt Paisa Gheorghe (YO8WW) din Neamţ, Coca Pavlic Alexandru (YO8SS) din Iaşi, Arsene Lucian (YO8DDP) din Vaslui, Mancas Alexandru (YO8TOH) din Suceava, Zait Adrian Florentin (YO8OW) din Suceava, Grecu Adam (YO8BIG) din Iaşi, Mancas Stefan (YO8DOH) din Suceava şi Sandu Teodor Cristian (YO8TRC). Apostrofarea revistei QST, numărul din martie 2011, este una care vizează şi înjoseşte, în subtext, pe toţi radioamatorii români după cum se vede în imaginea de mai jos:

via

În urmă cu câţiva ani, pe când încercam să devin radioamator autorizat, m-am înscris pe listele sesiunii ordinare ale districtului YO8 (la Iaşi) în vederea susţinerii examenului de obţinere a certificatului de radioamator. Când am ajuns la examen, în ciuda faptului că am parcurs sute de kilometri, am fost întâmpinat de un set de domni care nu mi-au permis, abuziv, să intru în examen deşi eram pe listă şi mi se confirmase telefonic locul în sala de examen. Printre aceştia se numără doi din echipa naţională a trişorilor. Când au fost chestionaţi de către Vasile Ciobăniţa (YO3APG) referitor la cele întâmplate, într-o emisiune QTC la sesizarea lui Viorel Tomozei (YO8BFB), trişorii au pozat consternaţi că în districtul lor s-a putut întâmpla aşa ceva.

Astăzi, înaintăm. Pentru unul dintre posturile de conducere în cadrul Federaţiei Române de Radioamatorism, un trişor candidează cu fruntea sus.

27 Mar 2011 • ET CETERA